Målgruppen for kurserne er fagpersoner fra fx. krisecentre, kommuner, psykiatrien, politiet, familieretshuse eller andre relevante rådgivnings- og behandlingstilbud, der ønsker at arbejde struktureret og evidensbaseret med vurderingen og håndteringen af de voldsudsattes sikkerhed.
På certificeringskurserne får deltagerne derudover en grundlæggende teoretisk viden om forskellige tilgange til risikovurdering samt kompleksiteten af sager om vold i nære relationer, stalking og/eller æresrelaterede konflikter og forbrydelser. Deltagerne introduceres endvidere for de helt konkrete hjælpe- og beskyttelsesforanstaltninger, der kan iværksættes.
Når certificeringskurset er afholdt, og medarbejderne har oparbejdet erfaring med brugen af risikovurderingsværktøjerne, er det muligt at tilkøbe online metodesupervision. På supervisionmøderne tilbydes der fælles faglig refleksion om de udfordringer og muligheder, som medarbejderne erfarer kan være forbundet med brugen af værktøjerne i deres dagligdag. Supervisor vil endvidere tilbyde repetition og træning i de dele af risikovurderingen, som kan opleves særlige vanskelige.
Socialstyrelsen udbyder frem til og med 2024 gratis undervisning og metodesupervison i brugen af den nyeste version af risikovurderingsværktøjet SARA-V3 (Spousal Assault Risk Assessment). Målgruppen for undervisningsforløbene er fagpersoner fra kommuner og specialiserede tilbud, der arbejder med mennesker, som er i risiko for at blive udsat for partnervold eller udøver partnervold. Du kan læse mere om undervisningsforløbene i SARA-V3 her
Er du leder, udviklingskonsulent eller faglig koordinator og overvejer jeres organisation at implementere et eller flere af de evidensbaserede risikovurderingsværktøjer SARA-V3, SARA:SV, SAM eller PATRIARK, så har I mulighed for at booke et 1-2 timers gratis introduktionsmøde.
På mødet gives der en grundlæggende introduktion til den strukturerede professionelle tilgang og de seks trin i risikovurderingsskemaerne, og der bliver god mulighed for sparring om jeres eventuelle lokale implementering og anvendelse af værktøjerne, så I kan skabe de bedst mulige betingelser for medarbejdernes ibrugtagning af de nyerhvervede kompetencer efter afsluttet kursus.
Kontakt Pernille Bak på e-mail: pb@risikovurderingskurser.dk med datoforslag, hvis I ønsker at booke et introduktionsmøde.